2016. június 1., szerda

Eper


Egy közeli osztrák faluban, Wiesenben olyan finom az eper, mint talán sehol máshol. Elmentünk venni egy kosárkával. 
Már az utcán belekóstoltunk  hogy aztán délután befejezzük a műveletet. 
Úgy esszük az epret (más gyümölcsöt is, amit ízlelni akarunk), hogy összelapítva a húsát, még hosszan tartjuk a szánkban, hogy az aroma szinte az orrunkban, az összes ízlelőbimbónkban áradjon szét, majd mosolyra húzza a szánkat. Ez utóbbi elkerülhetetlen.



10 megjegyzés:

  1. Ennek most én is nagyon tudnék örülni.

    VálaszTörlés
  2. Imádom az epret! Errefelé nehéz jó ízűt találni, sajnos. Jobb híján ilyet eszem...

    VálaszTörlés
  3. Ránéztem a dobozokra, nyeltem én is.

    VálaszTörlés
  4. Válaszok
    1. Az első 1-1 szem kóstolót nem mostuk meg, a többit otthon igen!

      Törlés
  5. Én meg úgy, hogy kiszaladok a kertbe, igyekszem megelőzni a csigákat és ha nem földes már ott helyben bekapok egy-két szemet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. otthon a málnát én is úgy, gyerekkoromban, korareggel!

      Törlés
    2. én is azt érzem igazán finomnak, amit a saját földből, magam szedek, vagy a szomszéd néni :)))
      még az is lehet, hogy ez a csilivili osztrák eper is magyar származású :)))))))

      Törlés
  6. Hú, hát ahogy ezt megfogalmaztad, az reklámnak is elmenne. Ki kéne függeszteni a bejegyzésedet abban a faluban. Csurog a nyálam.

    VálaszTörlés
  7. Én is szeretném csak úgy a kertből enni, de nekem ez nem lehetséges.
    Egyébként tényleg nagyon finom volt.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu